SearchSearch
« Back to list

[This text is not available in English]
Vikuskiftis-workshop: Nuets Dans - Ein dansur við lívinum

[This text is not available in English]
Stað:
Í Losjuni, Tinghúsvegur 18, Tórshavn.

Nær:
Frá fríggjadag til sunnudag 3. – 5. mars 2017.
Fríggjadag: 18.30-21.00
Leygardag: 11.00-18.00
Sunnudag: 10.30-16.30

Kostnaður:
1.500,- kr. (1.200,-*)
1.250,- kr. (1.000,-*) fyri lesandi og pensjonistar

*Early bird prísur: Við tilmelding og gjalding áðrenn 13. februar 

Tilmelding: 
Skriva á innbakkan hjá Orkuró ella ring á tel. 215409.
Tilmeldingin er endalig, tá upphæddin er flutt á konto hjá Orkuró 6460 997.856.0

Info:
Nuets Dans er improviseret dans, der lægger op til, at du finder ind i en kreativ udforskning af din bevægelse. Ingen koreografi - ingen andres trin end din egne. 

Du vil blive guidet undervejs, men lysten til at danse er den primære drivkraft . Nuets Dans bruger denne drivkraft til, at skabe vitalitet, engagement og glæde i livet. 

Hvorfor danse?
Vi danser for lidt. Dansen er en måde, at bekræfte livet i alle dets facetter. Vores kultur har glemt, hvor meget visdom der ligger i at bruge bevægelse, som et aktivt redskab i vores udvikling og forståelse af livet.
Når dansen er bedst, bliver det en form for dybdegående, dynamisk og kraftfuld ”bevægelsesmeditation”. En proces, hvor det er en vedvarende øvelse, at slippe forstyrrelser og give sig hen til dansen – kun dansen. 
Der findes mange veje til nuet. Dans og bevægelse er én vej. Nuet skaber frihed, som i at; slippe fortiden, bekymre sig mindre, blive forbundet til sin egen kraft, tage mere imod, give mere, mærke hvad der er vigtigt, finde retning, deltage mere aktivt i livet og fremme kærlighed til sig selv og andre
Intentionen er, gennem bevægelsen, at skabe en særlig åbenhed for øjeblikket. 
En udforskning af kroppen og dens bevægelser i rummet. Vi kan reaktivere gamle erfaringer, med kroppens bevægelse, og vi kan udforske noget nyt.
Med ny bevægelse kommer nye tanker, nye ord og nye måder at forstå og se sig selv og verden på. Det er som at opdage nyt land, hvor der er mere rum til dig selv. 

Fundamentet i Nuets Dans 
Der er to centrale bevægelser, som tegner Nuets Dans. Det er både en rejse ind i kroppen, - eller åbning af kroppen - og en invitation til at forbinde sig til noget der større end én selv – fællesskabet. 

Kraften i dit eget rum – Rejsen ind i kroppen går mod at skabe dit eget rum og give slip på bestemte ideer om, hvordan dansen skal være, se ud, osv.. Og kunne blive, i din egen kraft, i mødet med andre, men ikke mere end du stadig kan lade dig inspirere - husk det . 

Kraften i fællesskabet – Når vi bliver groundet i kroppen, gennem bevægelse, så er der større mulighed for at spontane møder, samhørighed og leg kan opstå. Det bliver nemmere at række ud, give sig hen, lade sig inspirere, m.v.. Et inkluderende fællesskab har healende karakter og den kraft er helt central for Nuets Dans. 

Hvem er workshoppen for?
Det kan være, at du er én af dem der, ved fester, aldrig misser en chance for at komme ud på dansegulvet og gerne et par timer eller mere . Eller du har danset standard-, latinamerikanske danse, eller andet, hvor der har været fokus på indlæring af bestemte trin, og ønsker at prøve noget mere kreativt og hvor processen er i fokus. Eller du kender til processen fra yoga og ønsker, at bruge bevægelse mere kreativt. Eller du kender allerede til improviseret dans og vil udvikle videre på det. 

Forudsætninger for at være med
Alle kan danse! …og vi tager et skridt ad gangen. 
Sammensætning af weekendens ”program”
Programmet for weekenden er sat sammen af musik, bevægelse, meditative øvelser og muligheden for, at få sat ord på dine oplevelser gennem skrift eller tale. En kombination af forskellige elementer, der til sammen skal sikre en givende proces. 
Musik og guidning går mod, hvordan du kan udfolde dine egne muligheder for at bruge dansen kreativt, så du får skabt dit eget ”kort” over dansen.
Musikkens mange forskellige genrer og rytmer går mod, at pirre din nysgerrighed for at inspirere til ny bevægelse. 
Hvis du kan forbinde dig til metaforen; et musikstykke er som en partner. De har hver deres særegne måde, at manifestere sig på; stemning, intention, rytme, intensitet, m.v.. Derfor skal de danses forskelligt og så er vi på vej mod nuet.

Praktisk information 
Medbring løstsiddende tøj du kan røre dig i og en yogamåtte, hvis du har det, og et tæppe. 
Du skal selv medbringe din egen frokost til om lørdagen og søndagen. 

Hvem er Brian Kjøller?
Brian Kjøller er psykolog, yogalærer og underviser i Nuets Dans. Han startede med dans som 3 årig på en danseskole i standard- og latinamerikanske danse og har igennem mange år danset forskellige former for improviseret dans. 
Nuets Dans er hans eget koncept. Det henter inspiration fra mange forskellige spirituelle praksisser; Improviserede dans, 5 rytmer dans, yoga, postmoderne psykologi, Contact Improvisation og meditation/Mindfulness……og fra dagligdagen, når den er; smuk, kantet, kærlig, knudret, hengiven, grim, åh nej, sørgmodig og for fed 

When and where

Date

3. March - 5. March 2017

Where

Losjan

Address

Tinghúsvegur 18

Zip code

100

City

Tórshavn

Organizer

Name

Orkuró

Phone

+298 215409

E-mail

lis.helgadottir@gmail.com

Website

Share event